Teater i Oslo

Mens det kanskje ikke er helt opplagt for alle føles det for oss opplagt å ta for oss teatre når vi skal skrive om utfartssteder for studenter for hvor stort potensiale har ikke teateret til å utvikle deg?

Teater er noe som skjer her og nå, det er øyeblikkskunsten mer enn noe annet og Oslo har noen teatre som hver på sin måte er fullstendig magiske og som får hverdagen og tiden i det hele tatt til å viskes bort.

Teatre der magien heller ikke venter med å begynne til stykket går i gang, men der den finnes fra det første skrittet inn i et lokale der alt fra arkitekturen til garderoben er med på å understreke at dette er noe som er mer viktig, mer storslagent enn mye annet.

Et teater vi vil skrive om i den sammenheng er Det Norske Teatret som kanskje kan virke uvant for enkelte først på grunn av sitt fokus på nynorsk, men som raskt viser at nynorsk ikke trenger å være et hinder, men vel så mye kan være en port inn i en verden som i alt fra språk til scenografi føles som et av Oslos mest modne og sofistikerte teatre.

Dette er et teater som byr på flere av landets aller mest begavede skuespillere og da også skuespillere som i tillegg er svært sterke vokalister som briljerer i teaterets mange musikaloppsetninger.

Et annet teater igjen som er som skapt for studenter som vil ha en dose Broadway-stemning midt i Oslo er Folketeateret der en høy og flott trapp leder deg opp til et teater med en svær scene, stor kapasitet og flotte produksjoner som hver på sitt vis viser musikalenes evne til å inspirere og gi et mylder av følelser.

Uansett teater vil vi skrive om dem fordi teatre er utfartssteder for studenter i vel så høy grad som parker og museer og fulle av muligheter til å få et nytt perspektiv på det man studerer og i tillegg få en avveksling og en dose variasjon i en studiehverdag som kan føles utfordrende og slitsom.

Uansett om du er interessert i teater eller parker eller museer eller andre utfartssteder for studenter vil vi i alle fall by på alternativer og vise at om studietiden er en vandring kan det være et tilfelle der vandringen er vel så viktig som målet og i seg selv et eventyr på mange måter.