Museer

Noe vi allerede vet veldig godt at vi vil ta for oss er museer, litt fordi vi som står bak Studentvandring.no selv er veldig glad i museer, men kanskje aller mest fordi det er himla mange gode og interessante museer i Oslo som vi gjerne vil at studenter skal vite om.

Delvis fordi dette er museer som er lærerike og fulle av interessante oppdagelser som både i studiesammenheng og ellers er kjekt å vite om, men også fordi det er en magi i museene og hvordan de ved å lære deg mer om sitt felt også lærer deg mer om deg selv på veien.

sculpture

Bare det å gå inne på et museum har en slags magi ved seg, selv når det er mange besøkende så har museer en stille verdighet ved seg som gjør det til noe større enn seg selv.

oslo-museum

Utover det så er museer også noe vi vil ta nøye for oss i og med at det finnes noe for en hver smak.

Det mest kjente for mange er kanskje de mange museene som byr på kunst og i spissen her har vi nok kanskje museer som Munch-museet og Astrup Fearnley, som begge er museer vi vil skrive mer grundig om etter hvert. I tilfelle Munch-museet har vi bildene til Edvard Munch som var en kunstner som hadde et helt eget og dypt ekspresjonistisk uttrykk og som har bilder alle vil oppleve forskjellig.

Uavhengig av hvor mye man vet eller ikke vet om kunst så er dette et museum der man merker det i lufta hvor mye følelser og symbolikk som finnes i alt fra fargebruk til penselstrøk og det er noe vakkert ved det, ved tanken på at et museum kan gi en så mye.

hike

Astrup Fearnley igjen er et annet museum som vi vil ta nøye for oss i og med at samtidskunsten byr på nye perspektiver og ikke minst spennende ideer om hva kunsten kan være.

Vi vil også ta for oss andre slags museer og da også Teknisk Museum som vi som står bak Studentvandring.no alle føler at er et museum som virkelig inspirerer og fascinerer. Teknisk Museum er lærerikt, det er interaktivt og det er en unik opplevelse i forhold til mange andre museer i Oslo i form av at man er en del av det som skjer og tester ut ting selv, sånn i tillegg til å se på utstillinger og annet spennende.

I tillegg er det en hel masse andre museer som vi vil skrive om mens vi nærmest bobler over av entusiasme.